De dokter en het besluit om bewust af te zien van eten en drinken

Natuurlijk houd je de mond vochtig, maar wat doe je verder?”, “Stop je abrupt of bouw je af?” en ”Is dit een natuurlijke dood?” zijn maar een paar van de vragen die opkwamen tijdens een KNMG-districtsdebat van Rotterdam en Den Haag op 30 januari.

Het is donderdagavond, velen hebben een lange werkdag achter de rug. En toch zit de zaal naast Rotterdam CS vol: ruim zestig mensen komen praten over de zorg voor mensen die bewust kiezen voor afzien van eten en drinken om sneller te overlijden. Veel artsen in de zaal hebben de situatie nog niet bij de hand gehad, maar willen weten wat ze het best kunnen doen als het zou spelen. Er zijn veel praktische vragen. Zo trof een arts een paar dagen geleden een patiënt die zonder overleg met eten en drinken was gestopt. Hij had veel bijkomende klachten. Hoe kan je op die lichamelijke klachten inspelen, vraagt hij zich af. “Natuurlijk houd je de mond vochtig, maar wat doe je verder?”

Lees verder op: http://knmg.artsennet.nl/Nieuws/Nieuwsarchief/Nieuwsbericht/De-dokter-en-het-besluit-om-bewust-af-te-zien-van-eten-en-drinken.htm

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.