Handreiking zorg in laatste levensfase van dak- en thuislozen

In Nederland zijn er op dit moment ruim 30 duizend mensen geregistreerd als 'dak- en thuisloos', dat wil zeggen zij hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, slapen in de opvang, op straat, in openbare gebouwen of bij familie of vrienden

Over de zorg in de laatste levensfase, ofwel palliatieve zorg, voor dak- en thuisloze mensen, is weinig praktische literatuur beschikbaar. Dit is de eerste handreiking met casuïstiek en adviezen voor ieder die met deze doelgroep werkt. In de handreiking is te lezen waarom palliatieve zorg voor deze groep  bijzonder is, en wat er nodig is om goede palliatieve zorg te bieden.
De adviezen zijn bedoeld voor zorgverleners en managers in de maatschappelijke opvang, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg. Ook biedt de handreiking praktische en beleidsmatige adviezen voor zorgverleners en managers in de algemene somatische zorg of palliatieve zorgvoorzieningen die zorg geven aan dak- en thuislozen. De handreiking is een pleidooi voor meer samenwerking en gebruik van elkaars deskundigheid. De handreiking is ook te gebruiken in de agogische, verzorgende en verpleegkundige MBO- en HBO-opleidingen en bijscholing.

Lees hier de handreiking

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.