De afgelopen jaren is vanuit ZonMw het PLOEG onderzoek (Palliatief Landelijk Onderzoek Geestelijke Verzorging) aan de slag geweest met de inbedding van zingeving en geestelijke verzorging in de palliatieve thuissituatie. De resultaten van dit onderzoeksproject komen de komende tijd online beschikbaar op Palliaweb. De producten van PLOEG 1 zijn daar de afgelopen week geplaatst, PLOEG 3 volgt half mei, en PLOEG 2 aan het begin van de herfst.

Op 20 juni organiseert de Vereniging van Geestelijk VerZorgers een symposium waarbij de PLOEG onderzoekers workshops zullen geven over de PLOEG producten.

Op 30 september organiseren wij zelf vanuit PLOEG een conferentie over de producten voor alle type zorgverleners in de thuissituatie.

Aandacht voor zingeving en levensvragen vormt een belangrijk onderdeel van de palliatieve zorg. Geestelijk verzorgers zijn specialist in zingeving. Ze begeleiden patiënten en naasten in zorginstellingen en sinds enkele jaren ook steeds vaker in de thuissituatie. Ook van zorgverleners wordt gevraagd aandacht te hebben voor zingeving. In het PLOEG onderzoeksproject zijn instrumenten ontwikkeld om zorg voor zingeving beter te organiseren in de thuissituatie. Wil je je eigen vaardigheden vergroten? Kijk dan eens hier voor:

·         signalerings- en verwijzingstools om te weten hoe je zorg voor zingeving kunt geven en naar wie je door kunt verwijzen als dat nodig is

  • een gespreksmodel dat kan worden gebruikt om de multidisciplinaire samenwerking te verbeteren rondom zorg voor zingeving

·         tips over onderwijs en trainingen rondom zorg voor zingeving

 

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.