Partners gezocht van mensen die geraakt zijn door ongeneeslijke kanker

Waar gaat het onderzoek over?

Ons onderzoek richt zich op de evaluatie van het online programma Oncokompas dat zich richt op mensen die geraakt zijn door kanker; we willen onderzoeken wat het effect is van Oncokompas. Oncokompas geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies, afgestemd op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de gebruiker. Mochten mensen behoefte hebben aan ondersteuning, dan biedt Oncokompas een persoonlijk overzicht waar zij terecht kunnen voor deze ondersteuning. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van mensen met kanker die niet meer beter worden. Oncokompas voor partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker is bedoeld om de zorglast onder partners te verkleinen en partners ondersteuning te bieden om hun eigen welbevinden te verbeteren.

Ook in deze tijd blijft het Oncokompas onderzoek open voor nieuwe deelnemers; partners van mensen met kanker die niet meer beter worden. Het zal u niet zijn ontgaan dat het ook voor hen een (extra) lastige tijd is. Oncokompas is bedoeld om de zorglast onder partners te verminderen, wat hen juist ook in deze tijd misschien een steuntje in de rug kan geven.

Meer informatie over het online programma vindt u op de website www.oncokompas.nl.

Wat vragen we aan u?

Kunt u de oproep voor deelname aan het onderzoek via uw organisatie onder de aandacht willen brengen van partners? Bijvoorbeeld via uw nieuwsbrief of eventuele social media kanalen?  Ook op de website van Oncokompas (https://www.oncokompas.nl/oproep-voor-onderzoek-website-oncokompas-voor-partners/) kunt u meer informatie vinden over het onderzoek. Mocht u dat willen, zou u ook het bericht op de Facebook pagina (https://nl-nl.facebook.com/Oncokompas/) van Oncokompas kunnen delen.