Help jij ook mee? Met én voor elkaar maken we richtlijnen nog beter toepasbaar!
 
Om richtlijnen beter toepasbaar te maken in het dagelijks werk van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten voert V&VN proefimplementaties uit door een richtlijn uit te testen in de praktijk voordat deze definitief gepubliceerd wordt. Op basis van deze tests kunnen er nog aanpassingen worden gedaan aan de richtlijn, zodat de uiteindelijke gebruikers beter uit de voeten kunnen met de aanbevelingen van de richtlijnen die V&VN maakt.
Voor de onderstaande richtlijnen worden proefimplementaties, uitgevoerd door afdeling IQ healthcare van het Radboudumc in Nijmegen & V&VN:
 
Graag willen wij jou, als verzorgende, wijkverpleegkundige, verpleegkundige in de wijk of verpleegkundig specialist hierbij uitnodigen om deel te nemen aan de tweede fase, waarin de richtlijnen daadwerkelijk wordt uitgetest op de werkvloer (door iemand alleen of met het team). Een aantal proefimplementaties starten in september 2024 en een aantal ca. januari 2024. Voor deelname is een vergoeding beschikbaar.
 
Testperiode eind 2024 (ca. sept - dec 2024)

  • Richtlijn Obstipatie
  • Richtlijn Compressietechnieken
  • Handreiking Vervuilde huishoudens

Testperiode begin 2025 (ca. jan - april 2025)

  • Handreiking Cytostatica in de wijk
  • Richtlijn Skin Tears
  • Handreiking Psychosociale problematiek bij oncologie in de wijk

Toelichting: De richtlijn uittesten in de praktijk

  1. Je kunt als individu meedoen aan deze proefimplementatie. Hierbij test je zelf de aanbevelingen in de richtlijn uit bij cliënten tijdens je werk. Vervolgens koppel je ons terug hoe je de aanbevelingen ervaart door middel van een vragenlijst en mogelijk een interview.
  2. Je kunt samen met (een gedeelte van) je team meedoen aan deze proefimplementatie. Hierbij testen jullie de aanbevelingen in de richtlijn uit bij cliënten tijdens het werk als een team. Vervolgens koppelen jullie de ervaringen terug in een groepsinterview én door middel van een vragenlijst die ieder persoon uit het team zelf in kan vullen.

Wil je deelnemen? Meld je aan voor 20 augustus 2024.
Meer informatie en aanmelden kan via dit formulier: https://forms.office.com/e/jH11t0a0Fj
Of neem contact op met Eline van Scherpenzeel (projectondersteuner): e.scherpenzeel@venvn.nl 
 
Wij vinden het ontzettend belangrijk dat onze richtlijnen goed aansluiten op de praktijk en waarderen het daarom uiteraard enorm als jij hier door middel van deelname aan de proefimplementatie aan bij wilt dragen.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.