Oproep!! Onderzoek palliatieve zorg voor mensen met een verslaving

Binnenkort start het expertisecentrum Palliatieve Geneeskunde van het Radboudumc, i.s.m. het Leger des Heils, een onderzoek naar palliatieve zorg voor mensen met een verslaving en multiproblematiek. In Nederland is er bij veel zorgverleners onvoldoende bekend over de specifieke noden van en omgang met deze doelgroep. Ook kennis over de organisatie van en regie binnen deze zorg blijkt onvoldoende.

Over het perspectief van cliënt en naaste is nog minder bekend. Eén deel van het onderzoek zal bestaan uit groepsinterviews met zorgverleners. Daarin worden zij bevraagd over hun problemen en behoeften in deze zorg. Ook zal hen gevraagd worden naar goede voorbeelden en verbeterpunten. De projectgroep wil met de studie bijdragen aan een meer samenhangend en eenduidig zorgbeleid en -praktijk voor de doelgroep.
                Langs deze weg willen de onderzoekers van dit project u vragen om deel te nemen aan dit onderzoek en het onderzoek te verspreiden via uw netwerk. Bent u of kent u iemand die enige ervaring (één casus is al genoeg) heeft met palliatieve zorg voor mensen met een verslaving, dan kunt u contact opnemen met Anne Ebenau. Zij zal u de informatiefolder van het onderzoek toesturen. De onderzoekers zoeken mensen in het gehele spectrum van de zorg, dus van verpleegkundige en verzorgende tot geestelijk verzorger en al dan niet gespecialiseerd in palliatieve zorg en/of verslaving. De groepsinterviews zullen plaatsvinden tussen juli en november 2017 in Baarn of Nijmegen aan het einde van de middag of begin van de avond. Reiskosten zullen worden vergoed.

Contactgegevens: Anne Ebenau (hoofdonderzoeker)
E-mail:
Anne.Ebenau@radboudumc.nl
Telefoon: 024 36 66308
Bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Projectgroep: Leger des Heils, Radboudumc expertisecentrum Palliatieve Geneeskunde, Nijmegen Institute for Scientist-Practitioners in Addiction (NISPA), Tactus Verslavingszorg en. Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem en de Liemers

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.